T. + 387 53 431 270
bsdeenitru

Vanredna Skupština akcionara ZTC-a “Banja Vrućica” a.d.

ZDRAVSTVENO-TURISTIČKI CENTAR

“BANJA VRUĆICA”a.d.

Broj: S.P. – 41/2017

Datum: 27.07.2017.godine

 

Na osnovu člana 304. stav 1. Zakona o privrednim društvima (“Sl. glasnik RS” br. 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i člana 72. stav 1. tačka 3. Statuta Društva, Upravni odbor je na svojoj 11. sjednici koja je održana dana 27.07.2017. godine, donio odluku kojom

S A Z I V A

Vanrednu Skupštinu akcionara

ZTC “Banja Vrućica” a.d.

 

1.Vanredna Skupština akcionaraAkcionarskogdruštva ZTC “Banja Vrućica” saziva se za dan 16.08. 2017. godine sa početkom u 10:00 časova u hotelu “Kardial”, u Banji Vrućici.

2.Upravni odbor predlaže da se Skupština akcionara održi prema sljedećem dnevnom redu:

 1. Izbor predsjednika i radnog tijela Skupštine akcionara
 2. Usvajanje izvještaja Komisije za glasanje
 3. Razrješenje člana Upravnog odbora
 4. Razrješenje člana Odbora za reviziju
 5. Imenovanje člana Upravnog odbora
 6. Imenovanje člana Odbora za reviziju

 

Obrazloženje saziva Skupštine: vanredna Skupština akcionara saziva se zbog ostavke jednog člana Upravnog odbora i ostavke jednog člana Odbora za reviziju.

3.Ovu odluku objaviti bez prekida na internet stranici Banjalučke berze, u dva dnevna lista i na internet stranici Društva.

4.Pravo učešća i pravo glasa na sjednici Skupštine akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti, sa stanjem na deseti dan prije održavanja sjednice Skupštine akcionara, odnosno sa stanjem na dan 06.08.2017.godine.

5.Svim akcionarima koji posjeduju 2% i više akcija Društva, biće dostavljen poziv o održavanju Skupštine akcionara sa svim materijalima i prijedlozima odluka. Društvo obezbjeđuje uvid u pisane materijale prema predloženim tačkama dnevnog reda, svakom akcionaru koji to zahtijeva, u sjedištu Društva u redovno radno vrijeme.

6.Ukoliko Skupština zbog nedostatka kvoruma ne bude održana, ponovljena sjednica Skupštine akcionara, sa istim dnevnim redom, zakazuje se za isti dan, u 11.00časova, i na istom mjestu.

 

Predsjednik upravnog odbora

Nenad Tomović

Od |Akcionari|Komentari isključeni za Vanredna Skupština akcionara ZTC-a “Banja Vrućica” a.d.

Otvoreni bazen počinje sa radom u subotu, 01.07.2017. godine

Sa prvim ljetnjim temperaturama pozivamo Vas da posjetite otvoreni bazen ZTC-a „Banja Vrućica“ koji sa radom počinje u subotu, 01.07.2017. godine. Radno vrijeme bazena je svakim danom od 08:00h do 20:00h za goste hotela a od 09:00-20:00h za spoljne posjetioce.

Cjelodnevna ulaznica za odrasle radnim danima od ponedjeljka do četvrtka košta 8,00 KM a u periodu od petka do nedjelje 10,00 KM.
Za naše najmlađe posjetioce obezbijedili smo posebne cijene. Za djecu do četiri godine ulaz je besplatan uz pratnju odrasle osobe. Cjelodnevna karta za mališane od 4 do 10 godina u periodu od ponedjeljka do četvrtka je 6,00 KM a od petka do nedjelje 7,00 KM.

Ukoliko naš otvoreni bazen posjetite u periodu od ponedjeljka do četvrtka nakon 16:00h cijena ulaznice za odrasle je 5,50 KM a za djecu od 4 do 10 godina 4,00 KM. U periodu od petka do nedjelje cijena ulaznice nakon 16:00h za odrasle je 6,50 KM a za djecu od 4 do 10 godina 5,00 KM.

Otvoreni bazenski kompleks je otvoren za sve goste hotela kao i vanjske posjetioce ZTC-a „Banja Vrućica“ te je samim tim prilagođen kako za individualne posjetioce tako i za grupne dolaske. Da bi ljetnji ugođaj bio potpun svim posjetiocima otvorenog bazena na usluzi su sunčališta površine oko 1500 m². Takođe, dio bazena prilagođen je za najmlađe a za sve one koji požele da se dodano osvježe, na usluzi imaju i natkrivenu ugostiteljsku terasu bara „Oaza“.

 

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za Otvoreni bazen počinje sa radom u subotu, 01.07.2017. godine

Zdravstvena rehabilitacija u hotelu „Kardial“ ****

Voditi brigu na vrijeme o svom zdravlju i preventivno djelovati jedno od osnovnih pravila zdravog i kvalitetnog života. Zdravstvena programi „Banje Vrućice“ pružaju mogućnost da na najbolji način vratite izgubljene sposobnosti i nastavite život bez teškoća. S tim u vezi hotel „Kardial“**** za sve svoje goste tokom jula i avgusta mjeseca nudi provođenje zdravstvene rehabilitacije po nevjerovatnim, promotivnim cijenama. Zdravtvena rehabilitacija u hotelu „Kardial“**** podrazumijeva:

-smještaj u luksuzno opremljenim sobama (klima, satelitska antena, slobodna telefonska linija, LCD…)

-tri obroka dnevno (ishrana na švedskom stolu, po potrebi i dijetalna)

-ljekarski pregled

-svakodnevno tri fizikalne procedure (osim masaža)

-svakodnevno kupanje u termominernoj vodi

-EKG

-laboratorija

-otpusno pismo

Kao gost hotela „Kardial“****, u skolpu zdravstvene rehabilitacije možete koristiti zatvoreni i otvoreni bazen te fitnes.

Cijena kardiovaskularne i fizijatrijsko-reumatološke rahabilitacije tokom jula i avgusta mjeseca iznosi 95,00 KM dnevno po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Balneo terapija košta nevjerovatnih 75,00 KM u navedenom periodu, dnevno po osobi u dvokrevetnoj sobi i podrazumijeva:

-smještaj u luksuzno opremljenim sobama (klima, satelitska antena, slobodna telefonska linija, LCD…)

-tri obroka dnevno (ishrana na švedskom stolu, po potrebi i dijetalna)

-ljekarski pregled

-svakodnevno kupanje u termominernoj vodi

-otpusno pismo

Kao gost hotela „Kardial“****, i u sklopu balneo terapije možete koristiti zatvoreni i otvoreni bazen te fitnes.

Hotel „Kardial“, moderno opremljen hotel sa četiri zvjezdice, nudi pregršt mogućnosti za rehabilitaiju po evropskim standardima. Raspolaže sa 337 ležajeva, koji su raspoređeni u 196 luksuzno opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i apartmana.

Od |Ponude|Komentari isključeni za Zdravstvena rehabilitacija u hotelu „Kardial“ ****

Godišnja skupština akcionara ZTC “Banja Vrućica”

ZDRAVSTVENO-TURISTIČKI CENTAR
“BANJA VRUĆICA”a.d.
Broj: S.P. – 16/2017
Datum: 26.04.2017. godine

Na osnovu člana 304. stav 1. Zakona o privrednim društvima (“Sl. glasnik RS” br. 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i člana 75. stav 1. tačka 4. Statuta Društva, Upravni odbor je na svojoj 10. sjednici koja je održana dana 26.04.2017. godine, donio odluku kojom

S A Z I V A
godišnju Skupštinu akcionara
ZTC “Banja Vrućica” a.d.

1. Godišnja Skupština akcionaraAkcionarskogdruštva ZTC “Banja Vrućica”saziva za 20.06.2017. godine, sa početkom u 10:00časova u hotelu “Kardial”, u Banji Vrućici.
2. Upravni odbor predlaže da se Skupština akcionara održi prema sljedećem dnevnom redu:

 1. Izbor predsjednika i radnog tijela Skupštine akcionara
 2. Usvajanje izvještaja Komisije za glasanje
 3. Usvajanje zapisnika sa redovne Skupštine akcionara održane dana 06.06.2016. godine i vanredne Skupštine akcionara održane 14.11.2016. godine
 4. Razmatranje i usvajanje:
  a. izvještaja Upravnog odbora o poslovanju ZTC “Banja Vrućica” a.d. za period I-XII 2016. godine
  b. izvještaja o radu Odbora za reviziju za 2016. godinu
  c. izvještaja nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izvještaja Društva za 2016. godinu
  d. finansijskih izvještaja Društva za 2016. godinu, sa prijedlogom za raspodjelu dobiti sa mišljenjem odbora za reviziju
 5.  Donošenje odluke o isplati dividende akcionarima Društva, sa mišljenjem odbora za reviziju
 6.  Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja Društva za 2017.godinu.

3. Ovu odluku objaviti bez prekida na internet stranici Banjalučke berze, u dva dnevna lista i na internet stranici Društva.
4. Pravo učešća i pravo glasa na sjednici Skupštine akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti, sa stanjem na deseti dan prije održavanja sjednice Skupštine akcionara, odnosno sa stanjem na dan 10.06.2017.godine.
5. Svim akcionarima koji posjeduju 2% i više akcija Društva, biće dostavljen poziv o održavanju Skupštine akcionara sa svim materijalima i prijedlozima odluka. Društvo obezbjeđuje uvid u finansijske izvještaje, zajedno sa izvještajem nezavisnog revizora, izvještajem Upravnog odbora o poslovanju Društva u 2016. godini,kao i sve druge pisane materijale prema predloženim tačkama dnevnog reda, svakom akcionaru koji to zahtijeva, usjedištu Društva u redovno radno vrijeme.
6. Ukoliko Skupština zbog nedostatka kvoruma ne bude održana, ponovljena sjednica Skupštine akcionara, sa istim dnevnim redom, zakazuje se za isti dan, u 12,00 časova, i na istom mjestu.

Predsjednik Upravnog odbora
Nenad Tomović

Od |Akcionari|Komentari isključeni za Godišnja skupština akcionara ZTC “Banja Vrućica”

XXII savjetovanje doktora veterine u Banji Vrućici

„Banja Vrućica“ od 07. do 10.06. domaćin je 22. godišnjeg savjetovanja doktora veterinarske medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem kome prisustvuje oko 200 učesnika. Savjetovanje je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Stevo Mirjanić. Ministar je naglasio da je današnje vrijeme veliki je izazov za veterinu i da su ovakvi skupovi veoma značajni za razvoj ove grane privrede. Mirjanić je ocijenio da veterinarska struka ima nezamjenjivu ulogu u društvenom i ekonomskom razvoju svake zemlje, pa i Republike Srpske.On je rekao da u Republici Srpskoj veterinarska struka ima ogromnu snagu sa 190 veterinarskih organizacija, 360 zaposlenih veterinara, 320 veterinarskih tehničara. Organizatori su pak poručili da nastavljaju dobru tradiciju okupljanja doktora veterina u cilju postizanja što boljih dostignuća u ovoj oblasti. Predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske Saša Bošković je rekao da je Veterinarska komora Srpske aktivna u Federaciji veterinara Evrope i u Svjetskoj veterinarskoj asocijaciji, ali da materijalni resursi kojima raspolaže Srpska u ovom momentu i kompletna ekonomska kriza utiču na rad veterinara na terenu. Tokom savjetovanja biće održan veliki broj stručnih predavanja iz različitih veterinarskih oblasti. Ove godine savjetovanje je okupilo stručnjake iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za XXII savjetovanje doktora veterine u Banji Vrućici

Prvi susreti predstavnika banja iz zemalja okruženja „SieSPA“ u „Banji Vrućici“

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić otvorili su danas u „Banji Vrućici“ prve susrete predstavnika banja iz zemalja okruženja pod nazivom „SieSpa“. Prvi susreti banja regiona SieSpa održavaju se u Banji Vrućici do 04.06.2017.godine. Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC “Banja Vrućica” izlagao je na temu “Marketing miks na primjeru ZTC-a “Banja Vrućica”.
Cilj susreta je jačanje saradnje banjskih centara iz regiona, razmjena iskustva i stečenih znanja, te afirmisanje integralne turističke ponude banjskih centara zemalja učesnika. Skup je i prilika da dodatno budu promovisani i potencijali Republike Srpske. Prvi susreti predstavnika banja okupili su oko 180 učesnika iz Srpske, Srbije, Federacije BiH, Hrvatske i Slovenije. Učasnici su nastavili druženje uz zanimljiva predavanja, sportske aktivnosti i zabavni program.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za Prvi susreti predstavnika banja iz zemalja okruženja „SieSPA“ u „Banji Vrućici“

Akcija još uvijek traje – Proljećno buđenje u ZTC-u „Banja Vrućica“

Zbog povećanog interesovanja produžavamo akcijsku prodaju wellness aranžmana „Proljećno buđenje“ i to u periodu od 09.05. – 02.06.2017. godine. Nevjerovatne cijene, prvoklasna udobnost i vrhunska usluga garant su sjajnog odmora u srcu prirode!

Wellness aražman „Proljećno buđenje“ sadrži:

– 2 x polupansion

– 1h korišćenja teniskog terena (za parove koji koriste paket) ili 1h kuglanja

– Svakodnevno korišćenje fitnesa

– Svakodnevno korišćenje zatvorenog, rekreativog bazena

– Aerobik u vodi

Cijena aražmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi samo 149,00 KM!

Za sve korisnike koji se prijave u periodu od nedelje do utorka, odnosno, koji koriste paket između nedjelje i četvrtka odobrava se popust od 20% na navedenu cijenu!

 

Od |Ponude|Komentari isključeni za Akcija još uvijek traje – Proljećno buđenje u ZTC-u „Banja Vrućica“

Ljetnje uživanje u ZTC-u „Banja Vrućica“ !

Ako želite da isplanirate odmor bez stresa, ako želite vrhunsku uslugu, ako želite da ljeto provedete u srcu prirode pravi izbor za Vas su akcijski wellness aranžmani ZTC-a „Banja Vrućica“ – „Ljetnje opuštanje“ i „ Ljetnji odmor“.

Akcija navedenih aranžmana traje u periodu od 01.07.-31.08.2017. godine.

Aranžman „Ljetnje opuštanje“ sadrži:

-2 x polupansion u dvokrevetnim sobama

-slobodno korišćenje zatvorenog, rekreativnog bazena

-slobodno krišćenje otvorenog bazena

-noćno kupanje do 00:00h petkom i subotom

-svakodnevni aerobik u vodi

-20% popusta na ostale usluge wellness centra

Cijena aranžmana „Ljetnje opuštanje“ iznosi 159,00 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Aranžman „Ljetnji odmor“ sadrži:

-5 x polupansion u dvokrevetnim sobama

-1 x aroma masaža „Stara Banja“ u trajanju od 30 minuta

-1 x biserna kupka

-slobodno korišćenje zatvorenog, rekreativnog bazena

-slobodno krišćenje otvorenog bazena

-noćno kupanje do 00:00h petkom i subotom

-svakodnevni aerobik u vodi

-20% popusta na ostale usluge wellness centra

Cijena aranžmana „Ljetnji odmor“ iznosi 369,00 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi.

 

Za djecu do 4 godine boravak na bazi oba paketa je gratis.

Za djecu  od 4 do 12 godina, boravak na bazi paketa „Ljetnje opuštanje“ iznosi 50,00 KM dnevno a na bazi paketa „Ljetnji odmor“ samo 35,00 KM dnevno što podrazumijeva polupansion uz korišćenje otvoreog i zatvorenog bazena.

 

Posebne doplate, za oba paketa, po osobi iznose:

-boravišna taksa i osiguranje 2,20 KM/dan

-prijava  boravka 1,00 KM, jednokratno po dolasku

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 20,00 KM.

Doplata za apartman iznosi 20,00 KM dnevno po osobi.

Izaberite pravu destinaciju ovoga ljeta posjetite ZTC „Banja Vrućica“!Od |Ponude|Komentari isključeni za Ljetnje uživanje u ZTC-u „Banja Vrućica“ !

XV Pedijatrijski dani Republike Srpske u „Banji Vrućici”

Od 21. do 23. aprila u „Banji Vrućici“ organizovani su XV Pedijatrijski dani Republike Srpske. Cilj organizatora jeste da na ovaj način, kako su kazali, svi njihovi članovi aktivno učestvuju i prikažu svoje rezultate i iskustva. Na XV Pedijatrijskim danima Republike Srpske okupio je oko 200 učesnika iz Srpske, Srbije, Federacije BiH, Hrvatske i Slovenije. Osnovna tema ovog skupa je ulaganje u razvoj i zdravlje djece kako bi se preuzele mjere  kojima će se poboljšati kvalitet i organizacija zdravstvene zaštite djece. Pored navedenog, cilj ovoga okupljanja je i da se osnaže stručni kapaciteti pedijatara i drugih ljekara koji brinu o zdravlju djece.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za XV Pedijatrijski dani Republike Srpske u „Banji Vrućici”

Otvoren HISPA centar u ZTC-u „Banja Vrućica“

Ministar  zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Dragan Bogdanić, načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” Nebojša Tasić i predsjednik HISPA BH zajedno sa rukovodstvom Banje Vrućice danas su otovrili Centar za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga – HISPA.

Dr Draženko Vuković, izvršni direktor za zdravstvo „Banje Vrućice“ istakao je da je uzrok smrti u preko 50% slučajeva u Republici Srpskoj upravo srčani i moždani infarkt te da je stoga izuzetno važno preventivno djelovati.

„Iz tog razloga značaj otvaranja HISPA centra za ovaj region je još veći. Takođe, zahvaljujući ovom projektu svi visokorizični pacijenti moći će da dođu na besplatan i detaljan ljekarski pregled gdje će dobiti savjete i preporuke za nefarmakološko liječenje.“, pojašnjava dr Vuković.

Vuković je naglasio da će, zahvaljući HISPA projektu, preporuke za visokorizične pacijente biti jedinstvene u regionu te da će pacijenti biti kontinuirano praćeni radi sprečavanja daljeg obolijevanja i umiranja.

Načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” Nebojša Tasić rekao je novinarima da je HISPA centar u Banji Vrućici dio međunarodnog HISPA udruženja od 45 centara u pet zemalja i 11. je u BiH. On je istakao značaj personalizovane i multidisciplinarne prevencije preko agresivne kontrole faktora rizika kroz HISPA program.

„Banja Vrućica je idealno mjesto za provođenje HISPA projekta jer na jednom mjestu imate stručnjake različitih profila, kao i tehničku opremljenost. Ovo je najveći i najobuhvatniji HISPA centar u RS i BiH jer postoji mogućnost rane dijagnostike.“, dodao je dr Tasić. On je našem centru danas, za uspješan početak, uručio i poseban aparat za detekciju atrijalne fibrilacije.

I ministar zdravlja i socijane zaštite dr Dragan Bogdanić naveo je da prevencija ima veliki značaj u zdravstvenom sistemu i da je jedan ovakav centar od velike koristi kako  lokalnom stanovništvu tako i za sve one koji dolaze u Banju Vrućicu.

„Prevencija je veoma značajna u produžavanju životnog vijeka i smanjivanju invalidnosti, što čini da zdravstveni sistem bude funkcionalniji sa manje troškova.“ naveo je ministar Bogdanić.

Predsjednik BH HISPA centara dr Radoslav Nikolić kaže da je novootvoreni centar u Banji Vrućici izuzetno značajan za HISPA mrežu u BiH, jer je ZTC “Banja Vrućica” vodeća ustanova za kardiovaskularnu rehabilitaciju, sa najboljim stručnjacima.

„Koristićemo ovaj HISPA centar kao bazu za obuku svih učesnika u procesu rada HISPA centara.“ zaključio je dr Nikolić.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za Otvoren HISPA centar u ZTC-u „Banja Vrućica“