T. + 387 53 431 270
bsdeenitru

Proljećno buđenje u ZTC-u „Banja Vrućica“

U susret proljeću ZTC „Banja Vrućica“ i hotel „Kardial“ Vas pozivaju da probudite svoj duh i tijelo uz wellness paket aražman „Proljećno buđenje“ u periodu od  09.03. – 10.05.2018. godine.

Wellness paket „Proljećno buđenje“ sadrži:

– 2 x polupansion

– 1h korišćenja teniskog terena (za parove koji koriste paket) ili 1h kuglanja

– Svakodnevno korišćenje fitnesa

– Svakodnevno korišćenje zatvorenog rekreativog bazena u Weelness centru “Stara Banja”

– Aerobik u vodi

Cijena aražmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi samo 179,00 KM!

Za sve korisnike koji se prijave u periodu od nedelje do utorka, odnosno, koji koriste paket između nedjelje i četvrtka odobrava se popust od 20% na navedenu cijenu!

UŽIVAJTE U SRCU PRIRODE!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Proljećno buđenje u ZTC-u „Banja Vrućica“

Proslava Osmog marta u ZTC-u „Banja Vrućica“!

Priuštite damama nezaboravnu proslavu Dana žena u najljepšem turističkom kompleksu uz mnogobrojne pogodnosti. Za sve zainteresovane pripremili smo jednodnevne i dvodnevne osmomartovske aranžmane koje možete koristiti u periodu od 02.03-04.03.2018. godine.

Jednodnevni aražman u periodu 03.03-04.03.2018. godine uključuje:
• Svečanu večeru 03.03. uz bogat muzički program i bogat meni
• Doručak u restoranu hotela „Kardial“****
• Korišćenje zatvorenog rekreativnog bazena u Medical&Wellness centru „Stara Banja“
• Korišćenje sauna u Medical&Wellness centru „Stara Banja“
• Korišćenje green spa oaze

Cijena aranžmana iznosi 110,00 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Dvodnevni aražman u periodu 02.03-04.03.2018. godine uključuje:
• Pansion (večera 02.03, doručak, ručak 03.03.2018. godine)
• Svečanu večeru 03.03. uz bogat muzički program i bogat meni
• Doručak 04.03.2018. godine u restoranu hotela „Kardial“****
• Korišćenje zatvorenog rekreativnog bazena u Medical&Wellness centru „Stara Banja“
• Korišćenje sauna u Medical&Wellness centru „Stara Banja“
• Korišćenje green spa oaze

Cijena aražmana iznosi 200,00 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi.

-Boravišna taksa iznosi 2,00 KM dnevno po osobi.
-Osiguranje prema polisi osiguranja iznosi 0,20 KM dnevno po osobi.
-Prijava boravka 1,00 KM jednokratno pri dolasku po osobi.
-Doplata za jednokrevetnu sobu 20,00 KM dnevno.

Da ovogodišnja proslava Osmog marta bude naljepša za sve pripadnice nježnijeg pola posjetite hotel „Kardial“ i ZTC „Banja Vrućica“!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Proslava Osmog marta u ZTC-u „Banja Vrućica“!

Novo u ponudi – wellness aranžman „Dan zaljubljenih“

U predivnom ambijentu luksuznog hotela „Kardial“**** u periodu od 05.02 -14.02. 2018. godine uživajte u čarima wellness paketa „Dan zaljubljenih“ koji smo osmislili samo za Vas po izuzetno povoljnim cijenama.

„Dan zaljubljenih“ – dvodnevni aranžman za dvije osobe, sardži:
– 2 x polupansion
– 1 x Kardial ili Oriental sauna
– 1 x čokoladna masaža ili masaža vinom, u trajanju od 30 minuta
– Svakodnevno korišćenje rekreativnog bazena
– Svakodnevno korišćenje zatvorenog bazena sa termomineralnom vodom
– Korišćenje bade mantila
– Piće dobrodošlice (šampanjac)
– Doručak u sobi
– Korišćenje masažne stolice 15 minuta
– Korišćenje green spa oaze

Cijena aranžmana, za dvije osobe, iznosi 389,00 KM.

„Dan zaljubljenih“ – jednodnevni aražman za dvije osobe, sardži:
– 1 x polupansion
– 1 x Kardial ili Oriental sauna
– 1 x čokoladna masaža ili masaža vinom, u trajanju od 30 minuta
– Svakodnevno korišćenje rekreativnog bazena
– Svakodnevno korišćenje zatvorenog bazena sa termomineralnom vodom
– Korišćenje bade mantila
– Piće dobrodošlice (šampanjac)
– Doručak u sobi
– Korišćenje green spa oaze

Cijena aranžmana, za dvije osobe, iznosi 255,00 KM.

Za sve naše goste u periodu od 05.02. – 14.02.2018. godine ZTC „Banja Vrućica“ odobrava i 10% popusta na aražman „Ti i ja – romantični vikend“!
Pored toga, u periodu 12.02. – 14.02.2018. godine odobavamo i nevjerovatnih 20% popusta na dnevne aranžmane „Popodnevni odmor“ i „Popodnevno uživanje“.

Očekujemo Vas!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Novo u ponudi – wellness aranžman „Dan zaljubljenih“

Zimska čarolija u srcu prirode

Dugo očekivani wellness aranžman „Zimska čarolija“   na akciji je u periodu 03.01-28.02.2018. godine. Doživite nezaboravne zimske trenutke u toplom okruženju hotela „Kardial****“ uz najnoviji wellness aražman „Zimska čarolija“ koja uključuje:

*4 x polupansion
*4 x fitnes
*1 x Infrared sauna
*1 x masaža vulkanskim kamenjem u trajanju od 30 minuta
*slobodno korišćenje zatvorenog bazena sa običnom vodom
*korišćenje bade mantila
*4 x topla čokolada

Cijena paketa po osobi iznosi 399,00 KM! Druga osoba ostavruje 50% popusta te cijena paketa za dvije osobe iznosi 598,50 KM. Četvrta osoba u sklopu ovog paketa ostvaruje gratis boravak te cijena paketa „Zimska čarolija“ za četiri osobe iznosi samo 1197,00 KM!

U periodu 03.01-28.02.2018. godine uvodimo  i akcijsku prodaju wellness aražmana „Relax weekend Start up“ koji sadrži:

*2 x polupansion
*2 x fitness
*1 x Orijental spa oaza ili 1 x Kardial spa oaza
*slobodno korišćenje zatvorenog bazena sa običnom vodom

Cijena paketa po osobi iznosi 189,00 KM! Druga osoba ostavruje 50% popusta te cijena paketa za dvije osobe iznosi 283,50 KM. Četvrta osoba u sklopu ovog paketa ostvaruje  gratis boravak te cijena paketa „Relaks weekend Start up“ za četiri osobe iznosi 567,00 KM!

Za sve pakete:
-Boravišna taksa iznosi 2,00 KM dnevno po osobi.
-Osiguranje prema polisi osiguranja iznosi 0,20 KM dnevno po osobi.
-Prijava boravka 1,00 KM jednokratno pri dolasku po osobi.

U periodu od 03.01-31.01.2018. godine ZTC „Banja Vrućica“ imamo i dodatnu pogodnost jer  odobravamo popust od 10% na sve ostale wellness  aražmane!

Ne propustite nevjerovatno niske cijene za uživanje na vrhuskom nivou!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Zimska čarolija u srcu prirode

Održani XIV Dani Banje Vrućice

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 02. i nedjelju 03. decembra 2017. godine organizovao je u hotelu Kardial, tradicionalne XIV „Dane Banje Vrućice“. To je  bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje ali i kako bi im se zahvalili na saradnji.

XIV „Danima Banje“ prisustvovalo  je preko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH, Srbije, Hrvatske i Kube te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.

Generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević istakao je da je veoma ponosan što su ove godine izašli iz lokalnih i regionalnih okvira u međunarodne jer su ugostili ljekare sa Kube koju su došli da predstave dostignuća u tretmanu raka pluća CIMAvax vakcinom koja se od nedavno može aplicirati i u „Banji Vrućici“.

„Možemo se pohvaliti veoma uspješnom poslovnom godinom koja je na izmaku jer ćemo ostavriti preko 230000 noćenja što je treći po redu najbolji rezultat u 98-godišnjoj istoriji „Banje Vrućice“. Za narednu godinu imamo spremne projekte iz oblasti turizma koje čekaju samo na dozvole lokalnih vlasti, već duži period a u oblasti zdravstva u fazi smo izrade novih projkata.“, dodao je Radošević.

Otvaranju XIV Dana Banje Vrućiće, između ostalih prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić kao i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković koji je svečano otvorio skup.

„Ovogodišnji „Dani Banje Vrućice“ odličan su pokazatelj koliko je ova ustanova napredovala u proteklom periodu i da „Banja Vrućica“ zaista jeste biser Srpske ali i šire. Ova ustanova pravi je primjer spoja sposobnog i mladog menadžmenta, dobrog marketinga i odgovornog odnosa prema radu.“, pojasnio je ministar Gluhaković.

Prof. dr Veljko Marić dekan iz Univerzitetske bolnice Foča istakao je da zahvaljujući dosdašnjim rezultatima „Banja Vrućica“ zavređuje veliku pažnju u Republici Srpskoj ali i šire.

„Mi iz zdravstvenih ustanova možemo mnogo da naučimo o organizaciji rada jer u „Banji Vrućici“ ne ostaju samo na postignutom rezultatu nego streme ka većim dostignućima.“, kazao je Marić.

Predsjednik Udruženja kardiologa RS Dragan Unčanin naveo je da ovo Udruženje sa posebnom pažnjom prati ovu manifestaciju od samog početka i  stručno i načno, dajući na taj način svoj doprinos.

„Dani Banje Vrućice održavaju se nekoliko mjeseci nakon Evropskog kongresa kardiologa, tako da mi sve nove načine i dostignuća u liječenju kardiovaskularnih bolesti odmah predstavimo ovde, našim kolegama, na najdirektniji način kako bi imali što bolje informacije u liječenju kardiovaskularnih bolesnika.“, istakao je Unčanin.

Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je dr Dragan Unčanin, predsjednik Udruženja kardiologa koji je govorio na temu “Atrijalna fibrilacija i kardioverzija iskustva sa NOAK“. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i prof. dr Duško Vulić, dr Vesna Katić,  dr Nikola Šobot, dr Slađana Miletić Lepir i dr Miron Marjanović.

Kako se u „Banji Vrućici“ sada uspješno provodi i pulmološka rehabilitacije ove godine predavanja iz oblasti pulmologije održali su i ljekari specijalisti sa Instituta za plućne bolesti, Sremska Kamenica. Ove godine manifestaciju „Dani Banje Vrućice“ posjetile su doktorke sa Kube Giselle Saurez Martinez i Soraida Acosta Brooks koje su direktno učestvovale u izradi i praćenju liječenja pacijenata oboljelih od raka pluća, kubansko vakcinom – CIMAvax i održale predavanja iz te oblasti kao i besplatne preglede za oboljele od karcinoma pluća. One su navele da se ova vakcina primjenjuje kod bolesnika kod kojih se bolest već razvila te je njihov osnovni cilj da se poboljša kvalitet života ovih pacijenata, naročito nakon operacije i primjene hemoterapije.

Pored mnogobrojnih zvanica pomenuom događaju prisustvovali su i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić, direktori bolnica i domova zdravlja, Fonda PIO, FZO te predstavnici drugih ustanova iz cijele BiH.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm a sponzor kompanija Bayer.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za Održani XIV Dani Banje Vrućice

Otvoren V Međunarodni kongres doktora medicine u „Banji Vrućici“

ZTC „Banja Vrućica“ u periodu od 09. do 11. novembra ugostiće preko 250 učesnika na Petom međunarodnom kongresu doktora medicine Republike Srpske. Predsjednik Društva doktora medicine RS prof. dr Siniša Miljković naglasio je da ovaj Kongres predstavlja najznačajnije skup doktora medicine u Srpskoj jer okuplja ljekare svih specijalnosti. Kako je rekao dr Miljković u tri dana trajanja Kongresa biće predstavljeno 160 radova.
„Ovo će biti prilika mlađim kolegama da se po prvi put možda nađu u ulozi predavača, a nesumnjivo je da ćemo svi zajedno uživati u predavanjima predavača po pozivu koji su vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti kao i u predavanjima naših kolega koji su se potrudili da ovaj kongres bude prepun zanimljivih radova.“ dodao je Miljković.
Miljković je naglasio da su i ove godine uz veliki trud i zalaganje postigli da Kongres bude kategorisan od strane Savjeta za zdravlje kao kongres međunarodnog karaktera, što doživljavaju kao veliko priznanje, a u skladu sa tim se i povećao broj bodova KME i za učesnike i za autore i predavače.
Otvaranju Kongresa prisutvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS dr Dragan Bogdanić koji je istakao da je u protekom periodu uloženo 350 miliona evra u razvoj medicinskog sektora Republike Srpske.
„Ovo je i prilika da se zdravstveni sistem RS reafirmiše, da se kolege bolje upoznaju razmijene iskustva te da se uporede za zdravstvenim sistemima u okruženju.“, naglasio je Bogdanić.
Kongres doktora medicine svečano je otvorio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je istakao značaj medicinski radnika, naročito ljekara za kvalitetan život stanovništva.
Današnje okupljanje doktora medicine iz RS, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Austrije, Hrvatske, FBiH, Makedonije, Bugarske i Grčke pokazuje koliko je ono bitno, ne samo za medicinsku struku nego i sve građane Srpske.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za Otvoren V Međunarodni kongres doktora medicine u „Banji Vrućici“

U ZTC-u „Banja Vrućica“ održana 22. Likovna kolonija

Pod nazivom „Različitost nas povezuje“ ZTC „Banja Vrućica“ i organizacija „UDAS“ iz Banja Luke organizovale su 22. po redu Likovnu koloniju u Banji Vrućici. Jedanaest umjetnika iz cijele BiH radilo je u proteklih šest dana na stvaranju umjetničkih djela koje će krasiti prostore ovog turističkog kompleksa ali i prostore širom Republike Srpske.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo i ove godine nastavili sa dobrom tradicijom održavanja likovnog saborovanja a ova kolonija posebna je po tome što smo još jednom pokazali društvenu odgovornost u svom poslovanju. Naime, polovina učesnika ovog druženja su osobe sa posebnim potrebama jer nam je cilj bio da pokažemo da su one ravnopravni članovi našeg društva.“ naglasio je generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević.

Umjetnici koji su stvarali na ovom likovnom saborovanju izuzetno su zadovoljni uslovima koje su imali za rad u ovom turističkom kompleksu. Kako su naglasili, ambijent je veoma inspirativan i slikarima pruža mogućnost da budu veoma produktivni. Takođe su pohvalili i mir i tišinu koju su imali za rad, jer, kako su kazali, ponekad je tišina najzvučnija. Po prvi put ove godine na koloniji su učestvovali i vajari ali grafičari.

„Po prvi put na ovoj koloniji zajedno su se našle sve vrste likovne umjestnosti grafičari, vajari i naravno slikari. Motivi su različiti od umjetnika do umjetnika a najviše su rađeni pejzaži i portreti.“, pojasnio je Nikola Kašterović, jedan od učesnika kolonije.

Predsjenik organizacije „UDAS“ Željko Volaš naglasio je da je završetak Likovne kolonije u „Banji Vrućici“ u stvari početak prikazivanja nastalih djela na izložbama koje će se održati u pet gradova BiH u narednom periodu.

„Naziv kolonije „Različitost nas povezuje“ bila je osnov našeg djelovanja. Scenska i etnička različitost kao i različitost događaja koja su se dešavale tokom ove kolonije nastviće da pričaju priču o pravima osoba sa invaliditetom u BiH.“ dodao je Volaš.

On je istakao da su učesnici kolonije bili mladi ljudi puni energije koji su prikazali neke nove ideje i vizije umjetničkog izražavanja.

Likovnu koloniju posjetili su i učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Teslića, kako bi savladali različite tehnike likovnog izražavanja. I gosti ovog kompleksa imali su priliku da na jedan dan budu učesnici ove manifestacije.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za U ZTC-u „Banja Vrućica“ održana 22. Likovna kolonija

XII Dani porodične medicine u ZTC-u „Banja Vrućica“

Oko 300 ljekara iz cijele Republike Srpske učestvuje na XII Danima porodične medicine sa međunarodnim učešćem, koji se tradicionalno održavaju u „Banji Vrućici“ u organizaciji republičkog Udruženja doktora porodične medicine 06. i 07. oktobra.

Ovogodišnja konferencija pod sloganom „Prevencijom do zdravlja“, predstavlja izraz napora Udruženja da kroz proces obrazovanja podigne nivo kompetencija specijalista porodične medicine kako bi se time unaprijedio i kvalitet zdravstvene zaštite, navode organizatori. Jedna od ključnih tema Konferencije, kako su naveli, jesu DM i kardiovaskularne bolesti sa posebnim aspektom na njihovu prevenciju te će riječi biti o trenutnom stanju u oblasti dijabetološke zaštite koja je izazov za svako drustvo kako sa medicnskog tako i sa ekonomskog aspekta. XII Dane Porodične medicine svečano je otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Dragan Bogdanić.

Od |Dešavanja|Komentari isključeni za XII Dani porodične medicine u ZTC-u „Banja Vrućica“

Novogodišnji aranžmani hotela “Kardial”, ostvarite popust na rane uplate!

ZTC „Banja Vrućica“ i ove godine organizuje proslavu Nove godine u hotelu „Kardial“****. Iz ponude izdvajamo nekoliko paket aranžmana. Rezervišite pakete na vrijeme jer za aranžmane kupljene do 15. novembra odobravamo i do 15% popusta! Priuštite sebi najbolje uz izuzetno povoljne cijene i najluđu noć u godini provedite u srcu prirode!

DVODNEVNI ARANŽMAN (u periodu od 31.12.2017. – 02.01.2018. godine)
• 2 x pansion (sa uključenim dočekom i reprizom dočeka Nove godine);
• Koktel;
• Slobodan ulazak u svijet voda (zatvoreni rekreativni bazen i bazeni sa termomineralnom vodom);
• Slobodan ulazak u svijet sauna (finska, infrared i oriental);
• Green spa oaza (za sve dane boravka);
• Fitness (za sve dane boravka);
• Boravišna taksa, osiguranje i prijava boravka.

Cijena ulaznice po osobi u dvokrevetnoj sobi hotela „Kardial“, prema sljedećim cijenama:
• Ulaznica kupljena do 15.11.2017. godine, cijena iznosi 329,00 KM (168,00 €)
• Ulaznica kupljena od 15.11.2016. godine, cijena iznosi 379,00 KM (194,00 €)

Cijena ulaznice po osobi u apartmanu hotela „Kardial“, prema sljedećim cijenama:
• Ulaznica kupljena do 15.11.2016. godine, cijena iznosi 379,00 KM (194,00 €)
• Ulaznica kupljena od 15.11.2016. godine, cijena iznosi 429,00 KM (219,00 €)

CIJENA ULAZNICE ZA DJECU:
• Za djecu do 4 godine starosti boravak GRATIS;
• Za djecu od 4 do 12 godina starosti, cijena boravka je 195,00 KM (100,00 €) po osobi.
• U cijenu su uključene pansionske usluge i korištenje zatvorenog rekreativnog bazena u Medica&Wellness centru „Stara Banja“.

TRODNEVNI ARANŽMAN (u periodu od 31.12.2017. – 03.01.2018. godine ili u periodu od 30.12.2017. – 02.01.2018. godine)
• 3 x pansion (sa uključenim dočekom i reprizom dočeka Nove godine);
• Koktel;
• Slobodan ulazak u svijet voda (zatvoreni rekreativni bazen i bazeni sa termomineralnom vodom);
• Slobodan ulazak u svijet sauna (finska, infrared i oriental;
• Fitness (za sve dane boravka);
• Green spa oaza (za sve dane boravka)
• Boravišna taksa, osiguranje i prijava boravka.

Cijena ulaznice po osobi u dvokrevetnoj sobi hotela „Kardial“, prema sljedećim cijenama:
• Ulaznica kupljena do 15.11.2017. godine, cijena iznosi 379,00 KM (194,00 €)
• Ulaznica kupljena od 15.11.2017. godine, cijena iznosi 429,00 KM (219,00 €)

Cijena ulaznice po osobi u apartmanu hotela „Kardial“, prema sljedećim cijenama:
• Ulaznica kupljena do 15.11.2017. godine, cijena iznosi 429,00 KM (219,00 €)
• Ulaznica kupljena od 15.11.2017. godine, cijena iznosi 479,00 KM (245,00 €)

CIJENA ULAZNICE ZA DJECU:
• Za djecu do 4 godine starosti boravak GRATIS;
• Za djecu od 4 do 12 godina starosti, cijena boravka je 249,00 KM (127,50 €) po osobi;
• U cijenu su uključene pansionske usluge i korištenje zatvorenog rekreativnog bazena u Medical&Wellness centru „Stara Banja“.

Da srećno dočekamo novu godinu!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Novogodišnji aranžmani hotela “Kardial”, ostvarite popust na rane uplate!

Lakim korakom u zimu

Uz odlične uslove smještaja ZTC-a „Banja Vrućica“, pripremite svoje tijelo za nadolazeće hladne dane uz wellness paket aranžman „Lakim korakom u zimu“. Akcijska ponuda ovog paketa važi u periodu od 01.11. do 24.12.2017. godine.
Wellness paket aražman „Lakim korakom u zimu“ obuhvata:
• 2 x polupansion
• 2 x fitness
• 1 x masaža stopala, 20 minuta
• Slobodno korištenje rekreativnog bazena
• 1 x bazen sa termomineralnom vodom, 30 minuta
• Svakodnevni aerobik u vodi
Redovna cijena paketa po osobi iznosi 195,00 KM. Druga osoba ostvaruje 50% popusta te cijena za dvije osobe iznosi 292,50 KM dok je četvrta osoba ostvaruje gratis te cijena paketa „Lakim korakom u zimu“ za četiri osobe iznosi samo 585,00 KM.

Doplata po osobi:
• Jednokrevetna soba po cijeni od 20,00 KM dnevno
• Apartman po cijeni od 20,00 KM/dan po osobi
• Single use apartman po cijeni od 40,00 KM/dan po osobi
• Boravišna taksa i osiguranje 2,25 KM dnevno
• Prijava boravka 1,00 KM jednokratno pri dolasku
Očekujemo Vas u srcu prirode i u hladnim danima!

Od |Ponude|Komentari isključeni za Lakim korakom u zimu